14 Aralık 2008 Pazar

Nefes


Nefes vücudunu buldumu, güzelim ezgilere döner, ama özünde o bir nefestir...O nun sadeliğindeki ritmi, fısıldadığı notaları duymak herhalde benim gibi herkesin de harcı değil diye düşünüyorum..

Peki duysaydık, acaba müziğe olan ihtiyacamızı, konuşarak anlaşmayı(bir yanlışlık vardır ortada ve anlamazlar, yırtarsın kendini o an doğru cümleler için), bakışlarımızdaki ön yargıyı bir kenara atarmıydık...Duysaydık nefesin öz'den dediklerini...


Tüm insanlık nefes alıyor, ve birçoğumuz aldığımız nefesin farkında bile değiliz, kendini tekrarlar bir düzende gidiyor..acaba duysaydık her an nefesimizi, An'ı yaşayabilir miydik? Geçmişin pişmanlık ya da böbürlenmesinden, geleceğin kibirli ya da kuşkucu olmasının önüne geçebilir miydik?


Duysaydık birbirimizin derinliklerini, birilerine ya da birşeylere sorumluluklarımızı,hatalarımız yüklermiydik...
Keşkelerden ve çünkülerden kurtulabilirmiydik nefesimizin dilini bilseydik..!

5 yorum:

Patan dedi ki...

Cam ile nefes buluşur, nefes geri gelir ama camda bir iz bırakır, bir öz bırakır. Oluşan buhara yazdıklarındadır hayat, nefesinin özüne kazıdıklarında...
Nasıl ki şarkı notalardan oluşuyor, hayat da nefeslerden oluşuyor. Notalar kendi başına cansız, diğer notalarla birleştiğinde hayat buluyor ancak.. Tıpkı nefes gibi..
Eline de eline gücü veren nefesine de sağlık üstad..

Yongarcı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yongarcı dedi ki...

Güzel Türkçemizde ''esin'' olarak da adlandıracağımız bu durum, soluduğumuz havadan öte, eğininin içinde anla akmasını sağladığımız çiğ ya da ki güresini teniğe vererek tinsel gücümüzün ne denli özellikli olduğunu anlayıp ve bu teniği tinsel bir duyumla birleşterek çeşitli uzluklar ortaya çıkartabilir hâle gelmemizdir.Allah tarafından yalnığa verilmiş bu güre onu dirimde çevreyle bağ kurup Çalabımızın yarattığı koca evrende tek bir özekte birleşmemizi sağlar.Ançıp yalnık bu gizilgücü kullanmaktan günümüzdeki aşırı özdekçi anlayış yüzünden bihâberdir.

dipçe :(Tür)
tenik - solunan hava
ançıp - ama,fakat
yalnık - insan
eğin - vücud
tinsel -manevi
an - zihin
uzluk -sanat
özdekçi - materyalist
dirim - hayat
özek - merkez
güre - enerji

çiğ(çince), ki(japonca) [vücudumuzdaki beden uyumuyla varolan bir enerji seviyesi]

MDD dedi ki...

Bora lütfen günümüz türkçesi ile yorum yap.

Yongarcı dedi ki...

Her yazarın bir üslubu vardır...
Türkçe sözcük dizinimizi ekte belirtiyoruz...

sevgiler
Bora